نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری:

فرهنگ ایثار و شهادت یک معنویت مسئولیت پذیر است

آیت‌الله «‌رمضانی» با بیان اینکه مقاومت، عقلانیت و معنویت در دین وجود دارد، گفت: بسیاری از عرفان‌ها گوشه نشین و مسئولیت گریز هستند و انسان را در جامعه حاضر نمی‌کنند، اما فرهنگ ایثار و شهادت یک معنویت مسئولیت پذیر است.
کد خبر: ۴۶۹۰۷۲
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۷:۲۰ - 28July 2021

امروز حفظ آثار دفاع مقدس، کمتر از مجاهدت و شهادت نیستبه گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از رشت، آیت‌الله «رضا رمضانی» نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری و دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) امروز (چهارشنبه) در آیین رونمایی از پنج عنوان کتاب با موضوع رزمندگان و شهدای روحانی دفاع مقدس استان گیلان که در پژوهشکده گیلان شناسی برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای اسلام و انقلاب، دفاع مقدس، مدافعان حرم و سلامت، اظهار داشت: جمع آوری آثار، خاطرات و مستندات دوران دفاع مقدس کار بسیار ارزشمندی است.

نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری، استان گیلان را نیازمند موزه مشاهیر علمی، دینی، شخصیت‌های فقهی و عرفانی، اخلاقی و جهادی دانست و تصریح کرد: ایجاد موزه مشاهیر کار سخت و نیازمند اهتمام است، زیرا گیلان گنجینه‌ای از انسان‌ها بزرگ و برجسته دارد.

وی با تاکید بر لزوم پیگیری موزه دفاع مقدس گیلان، افزود: در حوزه دفاع مقدس باید در همه ابعاد و جنبه‌ها اهتمام داشته باشیم تا هیچ گونه تحریفی صورت نگیرد، زیرا دشمنان در تلاش هستند تا اصل انقلاب اسلامی را تحریف کنند و واقعیات تاریخی و دستاورد‌های عظیم آن را به گونه‌ای دیگر جلوه دهند.

آیت الله رمضانی، مستندسازی را لازمه مقابله با تحریف دانست و تاکید کرد: انقلاب اسلامی معجزه قرن بود که به دست امام خمینی (ره) تحقق یافت؛ در واقع معمار کبیر انقلاب با نهضت اسلامی خود دنیا را بیدار کرد و تفکرات پوچ و نظریات غلط آنان که می‌گفتند دیگر انقلاب دینی رخ نخواهد داد را از بین برد.

وی با بیان اینکه امام راحل در عصر پست مدرنیته یک انقلاب بر پایه ارزش‌های دینی و اسلامی بنا کرد، متذکر شد: در پرتو انقلاب اسلامی همه تفکرات پوشالی دنیای مدرن به زباله دان تاریخ سپرده شد.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع)، با اشاره به ایستادگی اسلام در مقابل جریان استکبار، خاطرنشان کرد: هر فهمی از اسلام در مقابل استکبار نیست، بلکه آن فهمی از اسلام در مقابل جریان استکبار قرار می‌گیرد که مقاومت، عقلانیت و معنویت را احیا کند.

این مسئول با تاکید بر احیای معارف و ارزش‌های دفاع مقدس در قالب مستندسازی و انجام مصاحبه با والدین، همسران، فرزندان شهدا و ایثارگران در اقشار مختلف دانش آموزی، دانشجویی، فرهنگی، بازاری، کارگری، روحانیت و... اظهار داشت: احیای فرهنگ و معارف دفاع مقدس احیای مفاهیمی همچون ایثار، امانتداری، شجاعت، صداقت، جهاد، مقاومت و شهادت است.

آیت الله رمضانی، با اشاره به نقش روحانیت در ترویج فرهنگ جهاد و مقاومت، تاکید کرد: امروز ایران اسلامی الگوی مقاومت در جهان معاصر است و روحانیون که در سال‌های دفاع مقدس در جبهه‌ها حضور داشتند، مسئولیت سنگین تری در تقویت این الگو دارند.

وی مقاومت را زمینه ساز انتشار رحمت الهی و توسعه عدل دانست و تصریح کرد: اعتقاد داریم که دین و عدل عجین هستند و از لحاظ اجتماعی هر کجا دین باشد عدل هم هست و هر کجا عدل باشد، دین آنجاست.

نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه مقاومت، عقلانیت و معنویت در دین وجود دارد، اضافه کرد: بسیاری از عرفان‌ها گوشه نشین و مسئولیت گریز هستند و انسان را در جامعه حاضر نمی‌کنند، اما فرهنگ ایثار و شهادت یک معنویت مسئولیت پذیر است.

این مسئول افزود: مقاومت یک مفهوم مسئولیت پذیر است که در مقابل ظلم و ستم و خودکامگی می‌ایستد؛ اگر مقاومت نباشد، ظلم و بی عدالتی گسترش می‌یابد، اما تحقق مقاومت به معنای درست کلمه، عدالت را در جوامع منتشر می‌کند.

آیت الله رمضانی دفاع مقدس را مصداق کامل فرهنگ مقاومت دانست و متذکر شد: بیشترین احکام قرآن کریم در حوزه مقاومت است، زیرا برخی نماز می‌خوانند و زکات می‌دهند، اما در برابر ظالم و مستکبر مقاومت ندارند.

وی با بیان اینکه بدون مقاومت سلطه و سیطره استکبار اوج پیدا می‌کند، رحمت الهی در جامعه منتشر نمی‌شود و عدل از بین می‌رود، تاکید کرد: مقاومت به کسی اجازه ظلم و ستم نمی‌دهد و اگر مقاومت در جهان نبود دنیای استکبار به استثمار و استعمار جوامع بشری ادامه می‌داد.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با اشاره به نقش شاخص بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در ثبت و ضبط خاطرات سال‌های جنگ تحمیلی، تصریح کرد: در همه جای دنیا برای سرباز وطن ارزش و احترام قائل هستند و نام و یادش را گرامی می‌دارند لذا امروز حفظ آثار دفاع مقدس کمتر از مجاهدت و شهادت نیست و فعالان این عرصه به ویژه اهالی قلم باید این معارف را به نحو احسن، درست و مستدل احیا کنند.

وی با تاکید بر لزوم معرفی معارف دفاع مقدس با ادبیات نسل جوان، اظهار داشت: شهدا و ایثارگران روحانی از شخصیت‌های عمیق و اثرگذار دوران دفاع مقدس هستند؛ البته توقع جامعه از روحانیت تعلیم درست دانش دین به مردم و تزریق روح معنویت در جامعه است فلذا یک روحانی در درجه اول خودش باید از معنویت و سلامت روح برخوردار باشد که در دوران دفاع مقدس شاهد اوج این معنویت و روحیه بودیم.

آیت الله رمضانی به نقش روحانیت گیلان در اعزام رزمندگان و پشتیبانی هزار کامیونی از جبهه‌ها اشاره کرد و افزود: هرچقدر انقلاب جلوتر می‌رود، تبیین دستاورد‌های آن سخت‌تر می‌شود، زیرا دشمن با فشار‌های اقتصادی و هزینه کرد میلیارد‌ها دلار به دنبال ضربه زدن به انقلاب از طریق تضعیف اسلام، رهبری و حضور مردم در صحنه است و این توطئه را منظم و پیوسته دنبال می‌کند و به غیر از براندازی راضی نمی‌شود؛ لذا نیازمند نقش آفرینی بیش از پیش روحانیت همچون سال‌های دفاع هستیم.

وی ملت ایران را مردمی کم توقع دانست که هرگز از اسلام و انقلاب و اهل بیت (ع) جدا نمی‌شوند و عنوان کرد: اگر مردم ببینند که مسئولانشان همانند آنان زندگی می‌کنند، حضوری پرشور و گسترده در انتخابات خواهند داشت.

نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری پایداری انقلاب اسلامی را به برکت خون‌های پاک شهدا و رهبری داهیانه و حضور گسترده مردم بصیر و آگاه دانست و تاکید کرد: مسئولان باید با مردم صداقت داشته باشند و گاهی اشتباهات خودشان را بپذیرند.

این مسئول دفاع هشت ساله را از آن جهت مقدس دانست که بر پایه تکلیف الهی و مفاهیم مقدس همچون امانتداری و ایثار و شجاعت بوده و متذکر شد: شهدا برای امور و مادی و لذات دنیایی به جبهه نرفتند و هدفشان لقاءالله بود؛ لذا این انقلاب را با خون پارک‌ترین انسان‌ها به دست آوردیم و برای حفظ آن آماده جانفشانی هستیم.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها